Ush

Ush. Jag läste precis igenom gårdagens inlägg. All denna optimism! Det rubbar min liksom min balans.

Idag har jag haft en dålig dag. En sån där dag man bara inte vill vara med längre. Engelskan har varit knakigare idag än vad den har varit på länge. Tur att man kan använda kroppspråket i alla fall så man kan uttrycka sig på något sätt. Jag har fått massa -prata inför klassen- läxor vilket känns sådär efter en dag som jag har kännt mig engelsktals-handikappad. Jag vet inte ens om det finns något som heter så. Jag har också skaffat en rival på skolan, eller hon har tydligen utsett mig till att bli hennes. Hon ger mig väldigt kalla vibbar. Brrrr. Men det är alltid trevligt. Sist och värst av allt så har jag haft en fan så dålig hairday. Det är skit. Det borde vara lag på att håret alltid ska vara bra. Sen så har jag träningsvärk med....

...även solen har fläckar. Skönt att det är en dag kvar innan fredag.

Det är ju lite positivt i alla fall.

Vårens Outdoor Adventure

Just nu sitter jag på rummet. Jag har precis haft Outdoor Leadership och väntar på att ett möte om alla Outdoor events som kommer att vara i vår, ska börja. Innan leadership klassen började hade jag min Rock Climbing class. Det är så himla roligt!! För alla er som inte har testat på säger jag bara - TESTA!! Det är jag i en klass på fem killar. En kille har klättrat sen innan så han är rätt bra, annars är det jag som äger den där klätterväggen! Jag tror pojkarna har lite svårt att ta att jag klättrar på svårighetsgraden värre än dom. Det kanske är därför det är så kul, haha.

De har en hel del riktigt roliga aktiviteter här. Som sagt, jag ska ju ta en raftingkurs som är i maj vilket ska bli så kul. De anordnar night skiing någon gång varje månad, kayaking, climbing och sista helgen i februari ska jag med på något som heter Three-day avalanche Certification Course. Det är en weekend-kurs i bla. överlevnadsteknik i samband med backcountry skiing. Det kommer vara en teoretisk del och sen skickar dom upp oss högt upp på ett berg där vi kommer får utöva praktiska övningar och sist men inte minst backcountry åkning! (ursäkta att jag blandar språken) Det kommer bli galet! De har lovat den bästa powder-/offpist åkningen ever. Jag hoppas jag hara möjlighet att dokumentera med bilder.

 

Dagarna flyter på. Jag sitter mest och försöker göra läxor om dagarna men är ganska ineffektiv så det blir utdraget. Vet inte hur många gånger man är inne på facebook och kollar läget liksom. Alltid finns det något man kan distrahera sig med. På fredag blir det big party. Helle, den norska tjejen fyller 23 och även Sondre, en nors gutte som fyller 21 samma dag. Det ska bli gøj som de säger.

 

***

Jag fick erfara min första svimattack för första gången i mitt liv igår. Först försvann hörseln, långsamt synen och förmågan att styra kroppen. CREEPY. Jag trodde för ett ögonblick det var slutet, men sen gick det över. Ni kan vara lugna, jag har konstaterat att det berodde på för mycket fysisk aktivitet i kombination med för lite vatten och en förkyld kropp.

I fall ni undrade =)

stora kramar från mig


Yeah

Hej!

Jag har glädjande nyheter för er därhemma. Det regnar! Riktigt pissväder är det. Ingen tycks förstå var snön är för det har tydligen aldrig varit så här lite snö här. Får hoppas den kommer snart, därmed basta!

Skolan är igång. Mitt schema ser ut som följer;

Måndag  : LEDIG
Tisdag    : Journalistik, Rock Climbing och Outdoor Leadership
Onsdag  : Ecopsycology
Torsdag : Journalistik och Environmental Education
 Fredag   : LEDIG

Vissa lektioner är skitroliga, andra inte. Jag valde till journalistik, vilket egentligen inte har något med det jag läser (outdoor adventure) att göra. Anledningen till att jag kan göra det är att det saknades några poäng som jag var tvungen att ha utöver mina standard klasser. Det verkar vara allmänt dålig koll på vad det är jag egentligen läser, ingen har liksom någon koll. Jag har också fått felaktig information om vad klasserna ska innehålla. Ingen har till exempel talat om för mig att klassen i Environmental Education handlar om att hålla i klasser för små barn..... inte riktigt min PEACE OF CAKE men jag fixar nog det ändå. Det som inte dödar härdar.... (hoppas jag)
     Fyra dagars lång helg innebär förmodligen mycket ångest över läxor som bör göras men också mycket SNOWBOARDÅKNING. Yeah

Min telefon är nu brukbar! För er som vill prata med mig skulle jag ändå rekommendera Skype. Gratis och skitbra! Dessutom kan jag ju lyckats skaffa den i särklass enklaste telefonen ever. Den är så enkel så jag vet inte hur man använder den. Jag tror man kan skicka sms på den...

Mitt nr: 1775 2473261

För Robins skull så har jag laddat upp ett foto. Jag vet att du har någonting för mina telefoner =)






Jag har också pimpat min dator



It's breathtaking.... I know!



Hoppas ni har det bra därhemma! Jag har det jättebra här. Det är kul att höra från er så keep on keeping me updated!

KRAMAR

Back to school

Nu har jag avklarat mina två första dagar i skolan. Det är skitkul! Det är så roligt att vara tillbaka vid skolbänken och efter två klasser känner jag att språket inte alls kommer vara något problem. Jag var lite rädd för det i början. Första klassen jag hade var rockclimbing. Jag har aldrig klättrat i hela mitt liv men det var verkligen jätte roligt! De har byggt en splitterny klättringsanläggning inte så långt ifrån skolan så där ska vi vara varje tisdag. Synd att det inte är utomhus dock. Efter det hade jag Outdoor Leadership. Det var en stor besvikelse för oss alla i den klassen att den mestadels infattar teori. Vi ska ha en liten expedition över en helg i mars tror jag där vi kommer övernatta i tält. Det kommer bli kul.

Idag hade jag ecopsychology. Det var en klass som jag tyckte om. Det var högt tempo och läraren fick alla att verkligen engagera sig under lektionen. Det är intressant att se hur synsätten skiljer sig mellan USA och Sverige. Vi kommer prata mycket om samhällsfrågor så det dyker upp en hel del.

Som ni märker känner jag mig väldigt optimistisk. Det kan vara bara just för stunden. Imån kanske jag grämer mig för läxor och annat. Men översiktligt så ser jag väldigt ljust på det. Det är skitkul och det ska bli riktigt roligt att plugga!

Jag tog en sväng i simbassängen igår efter skolan och funderade lite över mitt liv. Det är två huvudsaker jag vill ha med mig under tiden jag är här. Den ena är att jag inte ska vara rädd för att göra bort mig och att göra fel, det andra är att göra så gott jag kan och ha roligt på vägen. Det blir egentligen fyra saker på mina fingrar, men i vilket fall så får det bli mina huvudsakliga mål för den här terminen.

Diamond Peak

Första dagen i backen på min nya bräda! Jag är jätte nöjd med mitt köp, det är jag och den, i ett. Vilken duo vi är! Även idag var det blå himmel. Jag har inte sett ett moln sen jag kom hit och ska jag tro de andra är det bara att vänja sig vid att det är så. Det känns lite ovant eftersom jag är så van vid att det alltid är pissväder. Backarna jag åkte i idag var ganska bra. De är var ganska smala så man har inte jätte stora utrymmen att åka på om man är fler i backen. Annars underbar åkning och absolut inget att klaga på! Kanske komma på skidemester till Sierra Nevada?! It's highly recommended!

Backen vi åkte i idag heter Diamond Peak och är den som ligger närmast härifrån - ca 5 min med bil. Jag har några fler ställen jag ska testa på innan jag skaffar mitt skipass. Problemet med om jag skaffar pass på ett annat ställe är att jag blir beroende av de andra på skolan som har bil. Men alla åker så mycket så jag tror inte det blir några problem.

Förlåt om det blir lite mycket naturbilder. Man ser utsikten och varje gång tänker man "shit, det här måste jag ta kort på". Bilderna blir aldrig lika fantastiska som verkligheten men jag vet i alla fall att Pappa uppskattar det (inte bara jag) så ni andra får bara acceptera och gå vidare.


Line, min norske snowboardkompis. Hon kom med Helle och
ska bara vara här på en visit i två veckor.





Kenna och Helle. Två jättegoa tjejer!

En vecka

Hejhej!

Idag är det Lördag och precis en vecka sen jag kom hit. I torsdags var vi på en liten utflykt till ett ställe som heter Northstar och åkte skridskor. Hur mysigt som helst. Det är så mysigt på det här stället så man vill bara krama om det. Det är svårt att beskriva, man måste se det själv. Det som jag gillar särskilt med det här stället är att det inte är så Amerikanskt som jag föreställer mig USA. När jag var i Miami för några år sen åkte alla runt med monstertrucks och grannarna tävlade om vem som hade finaste och värsta tomten. Här är det mer gemytligt.

Igår på dagen var jag inne i Tahoe City och köpte mig en snowboard med hela kittet. Jag är jätte nöjd och hoppas på att komma ut i backarna snart! iihiii! Det har anlänt lite fler människor nu. Bland annat en norsk tjej, Helle, som bor bredvid mig. Det känns som jag har utvecklat norskan mer än engelskan eftersom alla jag umgås med är scandinavier! På kvällen var vi ett stort gäng som gick ut och festade. Det var faktiskt väldigt roligt och vi dansade heela kvällen! Det kan ju dock varit världens sämsta DJ....

Idag är jag svintrött. Jag, Helle och hennes kompis var inne till Reno och skulle fixa lite grejer. Vi var så trötta så vi fick ju inte jätte mycket gjort, men jag skaffade i alla fall en telefon. Jag har inte fått igång den än men jag ska försöka fixa det så fort jag kan. Mitt nummer är 177 524 732 61.



Så här bor jag. Jag hoppas på att få åka till IKEA snart och köpa lite grejer så det blir lite mysigare!






Här var vi i Northstar. Jag satt vid mesarna vid brasan och grillade marsmallows medan de andra åkte i cirklar runt i rinken. Killen längst bak i bilden kommer att vara min lärare i rock climbing och rafting den här terminen.






Min nya bräda. Ett mycket proffetionellt kort tagen i spegeln.













jag kämpar på...


Idag är det Onsdag, dvs dag 4. För er som undrar så lever jag fortfarande. Jag ska vara ärlig och det har varit 5 jobbiga dagar. Jag känner mig fortfarande inte riktigt hemma här och idag började "the orientation" där man ska skriva upp sig till alla klasser man ska läsa. Jag blir mäkta imponerad av mig själv om jag klarar detta. Det kommer bli tufft som satan. Får tacka er där hemma för er pepptalking. Känns alltid lite bättre efteråt.

Sitter just nu här till ljudet av en högt argumenterande chines bakom mig. Tänk er en ordfajt på chinesiska. Haha. Det gäller att hitta de små guldkornen i vardagen. Det är min roommate, Lulu. En riktig stjärna! Hon är från China och ska vara här i 4 år. Hon om någon vet väl hur det är att komma hit som en rookie där allt är nytt. Hennes engelska är inte den bästa men jag gillar henne. Hon är jätte söt och det är skönt att ha lite sällskap inne i rummet. Blir lätt att man låser in sig i sina egna tankar annars.

Jag är lite besviken över att det inte kom några fler nya studenter idag. Jag hade sett fram emot att träffa lite folk som är i samma situation som jag, men de som kom hit idag är alla amerikaner och känner de inte varann så är det alltid någon som känner någon på skolan sen innan. I helgen kommer det vara lite aktiviteter som jag har skrivit upp mig på. Det ska bli kul. Jag ska kämpa vidare här och nästa gång ni hör av mig hoppas jag att jag har något roligare att komma med än en argumenterande chines.

Saknar er!

Lake Tahoe på morgonkvisten

DAG 1 i de där staterna

Hej Allesammans!

Nu sitter jag på mitt rum i Sierra Nevada. Solen strålar utanför fönstret men trots det fryser jag som bara den. Det är svinkallt här inne! Jag får ta ett snack med vaktmästaren och be han sätta på värmen. Jag och några andra studenter här på skolan tog en tripp ut till Lake Tahoe och åt lunch på stranden innan idag. Det är en mäktig syn med bergen som omger sjön. Det är faktiskt så varmt att man kan gå i tröja ute i solen. Jätte härligt, som en bra vårdag hemma, fast fullt med snö.

Resan hit gick nästan smärtfritt. Strulade till sig på ett ställe men lyckades ändå komma med alla tre flyg. Det känns så overkligt att vara här! Det är svårt att beskriva känslan. Det här är så långt ifrån något jag gjort innan. Igår ville jag mest bara åka hem igen och övervägde om det var värt att betala 200.000 för att åka fram och tillbaka till Sverige. Visserligen tycker jag ju om att resa men det kanske var lite väl.... så " I'll give it a try " tänkte jag, lade mig på sängen och somnade som en stock... Efter att fått iordning på alla grejor, träffat lite folk, tagit en dush och kännt in stället lite så känns det ändå rätt så bra. Intrycket jag har fått hittils är att det är väldigt bra folk här. Öppna och trevliga, men jag är ju en rookie än så länge så jag känner mig fortfarande inte helt hemma. Men vad ska man begära, det är ju fortfarande bara dag 1 =)

the story will continue....

Välkommen till min nya blogg!

Här kommer ni få lite läsnining om mitt äventyr i Sierra Nevada. Glad läsning!

RSS 2.0