sandra/mamma, mamma/sandra

Hej igen!

Här har ni länken till artikeln jag blev intevjuad för förra veckan för er som vill läsa:
http://www.syoguiden.com/artiklar/default2.asp?ArtID=94

Jag tog den här bilden för några veckorsen. När jag tittade på den så var det lite som en gnugga-ögonen upplevelse. Först trodde jag att det var mamma på bilden, vilket var en ganska korkad tanke. Men ni måste medge att vi är sjukt lika!




skolk, smärta och effektivt skolarbete

hallojj

Idag har jag haft en sån där riktigt effektiv dag där jag har fått gjort massor! Det känns så bra, nu ligger jag före i min tidsplanering =) Jag känner att jag har sådär precis lagom mycket att göra innan lovet, inte för mycket och inte för lite heller vilket är bra för jag blir så uttråkad annars.

I helgen var jag på en Environmantal Education konferens vilket kostade oss nästan $200 och var obligatoriskt för klassen! Ganska sjukt med tanke på att inte någon av oss som åkte ville åka dit. Jag fick dock hela resan betald av skolan, för programmet jag går, tack o lov. Vi bilade ner i 4 timmar till ett ställe som låg mitt ute i ingenstans, och då snackar vi inte Hyssna, utan verkligen - ingenstans. Vi tältade på fredagkvällen och ingen av oss sov ens en timma för det var sviiin kallt. När vi vaknar upp på lördagsmorgonen så får vi reda på att vår lärare inte skulle dyka upp. Med ens tänkte alla 6 av oss samma tanke... "Vi sticker här ifrån". Vi samlade informationen vi behövde för att kunna ljuga ihop en utvärdering av helgen, sen åkte vi till stranden, och därefter hem igen. Det kändes väldigt rebelliskt måste jag säga, och riktigt bra att känna även den delen av mig. Oroa er inte Mor och Far. Övriga skolmoment går bara bra =)

Jag har kommit igång med träningen riktigt bra nu. Sen springbreak har jag tränat minst 7 ggr/veckan och iom att jag gör det så ofta känner jag det bara som en del av min vardag. Det är som min hobby kan man säga. Jag har dock tränat så mycket att min fot har gått sönder lite grann. Det gör riktigt ont att gå måste jag säga, men det är bara bita ihop och tejpa o plåstra så funkar det.






förlåt att jag lägger upp massa bilder på mina fötter. Man skulle kunna tro att det är för att jag är särskilt stolt över dom, men så är inte fallet... De råkar bara vara lite olycksdrabbade




här är lite bilder från "konferensen" i helgen med








Snö.... igen

En vecka av sol, 25 grader och schtek på stranden och så vaknar man upp till snöstorm utanför.... Det är lite väl knepigt kan jag tycka. Igår gick jag i bikini och sommarklänning hela dagen! Jaja .... nya tider nu för tiden.

Det har precis börjat gå upp för mig att jag har massa skolarbete att göra innan lovet. Jag har inga fler lediga helger då jag kommer vara borta så det är bara att kämpa på och utnyttja tiden så mycket som möjligt - vilket för visso är bra för tiden kommer gå fort.  Det är mindre än tre veckor kvar nu =)

Nu är klockan 9.00 och jag väntar på att en tjej från en syoguiden ska ringa och intervjua mig för det programmet jag går.

Hoppas allt är bra med er



Bra jobbat Sandra

Nu är jag faktiskt riktigt stolt över mig själv. Jag har precis avslutat mitt final project i Environmental Education - klassen som jag ville hoppa av, klassen som har varit värre än något annat. Från dag ett bestämde sig våran lärare för att hon inte tyckte om oss och har spytt galla över oss varje lektion. Förutom det så handlar ämnet om att bli och vara en lärare och det är så långt ifrån något som jag vill syssla med som det bara är möjligt. Jag har kämpat så hårt med min motivation för den här klassen och har känt förtvivlan så många gånger, men nu äntligen är det värsta över. Final Project gick ut på att hålla i en timmas lektion för en mellanstadieklass och inte bara det att hålla i en lektion för ett 15-tal vilda ungar - den skulle ju hållas på engelska också. Men I did it =) och med mycket bra ord från barnens lärare.


pfft

Jag har mentalt börjat ställa in mig på att skolan är över redan vilket inte är så bra med tanke på att alla final projects börjar närma sig. I helgen har jag inte så mycket som skänkt en tanke åt skolarbete och det, ska jag erkänna, har varit sååå skönt =) Jag har åkt snowboard och legat på stranden i säkert 100 grader. Idag har jag för första gången under vistelsen här kört bil med! Jag och Lulu lånade en bil av en kompis på skolan och cruisade ner till Reno. Tanken var att hitta en klänning till spring formal som är snart och jag hittade en, men jag vet inte riktigt om jag är nöjd... Det blir nog bra. Ekonomin börjar se riktigt mörk ut. Känns ju sådär kul när Lulu går och jämrar sig över att hon inte kan sluta shoppa. Kan faktiskt bli lite irriterad på att folk här är så fruktansvärt bortskämda och fortfarande får månadspengar av sina föräldrar utan att göra ett skvatt. För första gången har jag bett mamma om lite pengar och för mig känns det inte bra att utnyttja pengar som inte direkt är mina. Skitungar... Grow up


Den 14de Maj åker jag härifrån och efter timmar av flygande och 10 timmar på flygplatsen i Frankfurt kommer jag hem den 15de sent på kvällen =) Inte alls långt kvar juuue!



Lite bilder från dagen. Stannade till vid vägen för en liten romantisk stund vid solnedgången








fred ut




sick of being sick

Hela poängen med att vara sjuk är att man kan ligga i sängen, tycka synd om sig själv och bli omhändertagen. Just nu har det aldrig varit mer meningslöst att vara sjuk för min del. Det är ingen som riktigt tycker synd om mig, mer än jag själv, och ingen som är där o tar hand om mig och masserar mina fötter eller serverar mig mat på sängen. Nu har ju iof min kära rumskompis matat mig med hostmedicin så hon tar hand om mig lite grann, men ändå. Det är inte samma sak. Hostmedicin är ju liksom inte gott. Jag föredrar glass och choklad...

Jag tänker i alla fall inte lyfta mitt arsle från den här sängen idag av ren protest mot att vara sjuk. Min vilja brukar ju gå igenom det mesta så jag ska se om jag kan försöka tvinga bort förkylningen genom psykiska krafter.

Påsken

Det här har varit den lugnaste helgen på väldigt länge. För första gången har jag kännt att jag ligger före med läxläsandet och har därför verkligen kunnat slappna av. Baksidan med att inte ha läxor att läsa är att man (jag) blir så ofantligt rastlös och uttråkad. Hela skidlaget (vilket innefattar halva skolans elever) har varit borta den här helgen och jag har ingen bil att ta mig någonstans. Visst är det ett fantastiskt ställe jag lever på men det är långt ifrån någon stor metropol... Festerna är många men dom är tråkiga för dom innehåller bara fylla, röka brajj o slagsmål. Då känner jag faktiskt att det ger mig mer att ligga i sängen och pilla mig naveln. Påsken har jag inte sett en skymt av. Känns som att ni där hemma lever ut påsken way more än vad dom gör här. Inte för att jag bryr mig så mycket.... egenligen.

Man börjar känna av att skolan börjar närma sig slutet på stämningen runt om. 4 veckor kvar av skoltid.... är inte det sjukt!

Om jag ändå ska sammanfatta vad jag har gjort den här helgen så kan jag säga att jag har sovit en stor del. Och då ska ni veta att jag är tjejen bakom uttrycket "sova är överskattat". Sista utvägen liksom, när det inte finns någonting, överhuvudtaget, att göra. I lördags var jag dock ute i backen och åkte bräda igen. Skadade handleden som numera har en mycket begränsad rörelseförmåga... Idag har jag varit ute på plajan och solat. Och jag vill uppmana er alla; glöm för allt i världen inte att smörja in fossingarna!




hoppas allt är bra med er därhemma!
ge mig gärna en update på tillvaron

kramar

good stuff

Om du någon gång känner att livet är orättvist och grymt så skulle jag rekommendera att gå in på den här websidan:

www.fmylife.com

Det är en websida med sanna historier om saker som gått mindre bra. Här är några urklipp....

"Today, I received my passport in the mail. They got my birthdate wrong. Then I picked up my birth certificate that I had sent in with the application. Turns out my parents have been celebrating my birthday on the wrong day for 16 years. FML"

"Today, my boyfriend brought me breakfast in bed, told me all the things he loved about me, got down on one knee and pulled out the little blue box I had been hoping for, for so long. He opened the box and there was a note inside that said, "April Fools!" FML"

"Today, I was sitting in class and I fell asleep during the lesson. I was wearing sweatpants and had an erection. My teacher came up to me and grabbed my penis. She thought it was my phone. FML"

"Today, I was going on holiday. As I was checking in my bags, I said to the really cute steward, "I think I'm overweight." He proceeded to tell me about discounts for customers of 'larger proportions.' I was talking about my suitcase being overweight. FML"

inget speciellt

Innan festen i lördags var det multi cultural festival. Det innebar att alla internationella studenter på skolan fick laga maträtter som representerade sitt land och servera bland mycket folk, dans och musik. Många framförde sin nationaldans från sina olika länder. Jag är glad att dom inte bad oss dansa någon dans som representerar Sverige.... "små grodorna, små grodorna"... Det hade rubbat amerikanernas bild av oss fina svenskar... Jag  var i alla fall med och lagade och serverade svenska pannkakor, chokladbollar och köttbullar. Det fick mig att längta hem till svenska maten! Det ska bli så gott!! Pizza, färskpotatis, fisk i äggsås, chokladbollar, köttbullar och spagetti.... MMMMMMMmmmmmmmm. Börjar bli less på frensh fries och fucking burgers. De orden trodde jag ändå inte skulle komma ut ur min mun...

Det har jag förresten glömt att tala om. Nu kommer alla mina tjejkompisar där hemma bli så avundsjuka.
Jag har en bögkompis! Det ni! =)

Jag vill också passa på att rekommendera att läsa Claras blogg (länk till höger). Hon skriver så bra!

kram till er alla



en osannorlik kväll

Jag satt på toaletten igår och funderade..., hur ska jag kunna förklara med ord och försöka visualisera den här kvällen på min blogg...

Det är så att på den här skolan har folk en tendens att ha ganska mycket pengar. Skolan ligger i ett av USAs rikaste områden vilket säger sig självt när man ser sig omkring. Så var det en tjej på skolan som fyllde 21 för ett tagsen och igår så hade hon födelsedagsfest. Jag hade fått en inbjudan på facebook till den här festen och hörde någonting om att hon hade hyrt ett rum på ett hotell... så mycket mer visste jag inte, och brydde mig inte heller för den delen för jag tänkte inte gå. Men så hade jag inget annat för mig och alla skulle tydligen dit till den här "superfesten" så det blev att jag kom med ändå.

Klockan 20 åkte inte en, men två, bussar som hon hade beställt från skolan till festen som skulle vara på ett hotell i Reno. Vad jag visste var att vi skulle gå på någon klubb senare på kvällen. När vi kom till hotellet, som i sig var helt amasing, blev jag chockad när jag kom in på klubben. Den var lite underligt utformad för att vara en nattklubb. När man kom in var det som ett allrum med bord, stolar, biljardbord och 2 badrum. Det var som ett djungeltema med en normalstor noshörning i ett hörn, det var träd men samtidigt så jäkla flott med gulddetaljer och stora stora speglar. Det var undervåningen. Övervåningen bestod av 3 badrum - två med jacussi plus en dush stor som mitt vardagsrum hemma. Det var ett allrum liknande en matsal med bord och stolar, ett rum med en säng tillräckligt stor att få plats med minst 10 pers i och så ett rum med pool, bar, stor TV, soffgrupp bestående av 4 soffor, träd och sist men inte minst en konstgjord elefant i normalstorlek vid fönstrerna där du har utsikt över hela Reno. Allt så flott och perfekt som det kan bli. Jag kan nästan lova att jag aldrig kommer sätta min fot på ett sånt ställe igen.

Vilken jäkla nattklubb tänkte jag. Och det tog mig ett tag att inse att det inte var någon nattklubb, utan att det faktiskt var hennes rum. Inte nog att hela skolan var i hennes hotellrum och festade. Det var gratis mat och drinkar i baren för Alla, Hela kvällen! Senare på kvällen gick några av oss till den riktiga nattklubben och eftersom vi var VIP så fick vi gå före alla i kön som säkert var minst en timma lång. Nattklubben var verkligen one of a kind den med, men efter att man kommit in på hotellet, varit i rummet så kändes allt annat runt om rätt blekt och ospeciellt. Jag vågar inte uppskatta hur många det var på den nattklubben, men ni som har varit på trädgårn kan föreställa er en kväll där när det är totalt fullpackat på alla dansgolv, inkl. utomhus. Så mycket folk och En enda snygg kille på hela stället.... americans, pfft. Så efter ett tag tog vi hissen upp till toppen igen - våning 17, och fortsatte festandet där.  Klockan 1 gick en buss hem till skolan och klockan två gick den en limosine som man kunde ta om man ville....

ja... det är så man festar här i usa. Jag ska försöka underhålla mina kontakter här, kan vara bra att ha... hehe. Det var den sjukaste kvällen jag varit med om. Om jag bara hade bilder att visa därifrån för jag tror inte ens att hur detaljerad information jag än ger skulle kunna förklara hur det där stället var. Det var som att vara i Las Vegas i Elvis Presleys gamla svit.

one night to remember

mrs odd

Idag har jag varit utsatt.... Ni vet när man gör en sån där aktivitet där alla som är, gör eller tycker på ett visst sätt ska ställa sig på ett ställe och alla som är motsatsen ska ställa sig på ett annat. Vi gjorde ett peronlighets test där svaret vi fick var en kombination av fyra bokstäver. Varje bokstav stog för en egenskap and gusee what. Hela klassen var som en flock där alla hade samma bokstav - utom jag...... Så där stog jag ensam på ena sidan och kände mig som ett weirdo. Men men. Kul att utmärka sig lite.. I guess

JAG ÄR UNIK

fuck yeah




RSS 2.0