Canyoneering. Long story

Hej!

Jag har dragit ut på att uppdatera bloggen för jag har så mycket att berätta från helgen... Jag tänkte att jag skulle vänta tills jag har fått bilderna, för dom talar för sig själva men det verkar som att det kommer att dröja ett tag, så jag ska göra mitt bästa och försöka att inte bli så långdragen. För er som inte orkar läsa den biten så kan ni hoppa till sista paragrafen.

Canyoneering då ja. Jo, det vi gjorde i helgen är bland det roligaste jag har varit med om. Skulle någon be mig definiera äventyr så är detta precis hur min bild av äventyr ser ut. Precis som hotellfesten I Reno förra terminen så går det liksom inte beskriva riktigt hur det var på ett rättvist sätt, för man måste vara där, se och uppleva det själv.

Det tog ungefär 2,5 timma för oss att ta oss med bil härifrån till vår startpunkt. Vi hikade en bit för att komma dit vi skulle campa vilket var ett supermysigt ställe i "Canyonen" precis intill det forsande vattnet i klyftan mellan två höga berg. Vi sov utan tält den här gången och även om jag var SUPER less från backpackingen förra helgen så var den övernattningen förfärlig jämfört med den här. Nu var det varmt, mjukt och helt underbart att bara ligga där och titta upp i hålet mellan bergen för att se stjärnorna långt där uppe, med ljudet av forsen alldeles intill. Magical.

Det vi sen gjorde och det hela utflykten gick ut på fick vi känna på lite grann första dagen, men allra mest dag 2, på lördagen. Vi började friklättra upp, upp utan säkerhetslinor vilket var rätt läskigt för hade man ramlat så hade det varit bye bye. Det visade sig skulle vara det mildaste vi skulle göra. Vi fick göra repelling vilket innebär att du firar dig själv ner för en klippsvägg på egen hand med ett rep fasthakat i selen som vi bar hela vägen. Det var väldigt roligt även om just det momentet inte är ett sånt stort riskmoment. Vi har hoppat från klippor vilket är något helt nytt för mig. Jag har alltid varit för mesig för att göra sånna grejer, men de här klipporna var alltså 10 - 15 meter höga och vi var tvugna att hoppa för att komma vidare och tillbaka. Så fort det förvandlas till ett måste i mitt huvud så är det liksom inga meserier som gäller längre utan jag offrar mig själv åt ödet och kastar mig ut. Huuuur kul som helst och huuuur kallt som helst i vattnet. Jag överträffade mig själv flera gånger plus att jag var en av de mer vågade i gruppen, så tummen upp för det.

Den värsta klippan vi fick hoppa ifrån var kanske 10 meter. Problemet var bara landningen för hoppade man för långt så skulle man slå i en bergsvägg. Hoppade man för kort, för mycket åt vänster eller för mycket åt något annat håll skulle man slå i stenar som låg alldeles under ytan. Ytan vi kunde och var tvugna att träffa om vi ville fortsätta med livet i behåll var alltså väldigt liten.

Vi fick fira oss själva ner för ett litet vattenfall ner i en kolsvart grotta. Synen var inte till mycket hjälp där så det var att bita ihop för det kalla vattnet och känna sig ut därifrån. Det var scatchy så att säga...

Under dag 3 fick vi friklättra uppför ett vattenfall vilket var lättare sagt än gjort eftersom du har vattnet som hela tiden forsar mot dig och försöker trycka dig ifrån väggen. Vi var det första gruppen som klarade det allihop, så poäng till oss för det. Det allra sista vi fick göra som är värt att nämna var att klämma oss igenom ett litet, litet hål mellan två stenblock. För mig gick det rätt smidigt men för de lite större var det rätt kämpigt.

Helgen har resulterat i lite fler blåmärken och skrapsår men det var det värt. Det som var så fantastiskt med hela den här utflykten var att naturen var så oberörd. Vår ledare som hade upptäckt alla klippor, grottor och galna vägar man egentligen inte kan ta som han har tagit ändå, på egen hand, sa att det var helt oberörd natur. Vilket jag förstår för det är ingen normal människa som hade gett sig in på den rutten runt canyonen som vi tog. Tack o lov för att det ändå finns sånna som han.

Bara en sån grej att vi fick göra sånna riskmoment som vi faktiskt gjorde är helt fantastiskt tycker jag. Det hade inte krävts mycket för att hela resan skulle sluta i katastrof, men det gjorde den inte och istället har jag fått uppleva något som jag alltid kommer ha med mig. Jag har definitivt fått testa mina gränser och pressat mig själv till det yttersta och det är ju precis det jag kom hit för!

Jag ska få upp lite bilder så fort jag får tag på dom. Kan vara kul för er att se.
På tal om ingenting så hände det mig en annan sak idag. Det är andra gången det händer under tiden jag är här och under min livstid faktiskt. Jag höll på att svimma. Hörseln försvann och långsamt synen.... en mycket märklig känsla men rätt spännande för jag har aldrig riktigt upplevt det innan. Det ironiska i det hela var att vi höll precis på att fylla i ett hälso formulär. Ha. Så kan det va. Jag har hinkat i mig vatten hela dagen sen dess och sprungit från och till på toaletten hela tiden.

Nu ska jag ut o springa. Ser fram emot att vara ledig i helgen!

kramar

Kommentarer
Postat av: Klara

Tänk att du äntligen har fått sova under stjärnhimmel, jag vill också de låter ju helt underbart!!

2009-09-11 @ 10:50:02
Postat av: annelie

fan sandra, vilket underbart liv du verkar leva där borta! sjukt att en lärare låter er göra allt det där bara. men tur att det gick bra iaf=) kan tänka mig att denna utflykt kommer vara ett minne för livet.

ha det fint! pusskram

2009-09-13 @ 16:36:33
Postat av: cattis

Det är som att läsa en artikel ur en äventyrstidning. Vilken känsla att vara ett med naturen och inte helt lätt att vara ett med den heller. Var rädd om dig.

Kramar Cattis

2009-09-14 @ 07:26:03
Postat av: N

shit pomfrit! ta de lugnt sandra

2009-09-21 @ 20:28:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0